toolkit Architecture Workroom Brussels

Architecture Workroom Brussels is een cultureel innovatiehuis dat zich inzet voor een solidair, duurzaam en circulair stedelijk landschap. Dat doen ze door projecten te ondersteunen die op een positieve manier de sociale en fysieke leefomgeving transformeren. A.W.B. draagt oplossingen aan voor maatschappelijke uitdagingen rond voedsel, water, energie, mobiliteit, huisvesting en gemeenschap. 

De organisatie brengt zowel vernieuwers als de huidige dominante spelers samen in een nieuwe  praktijkomgeving. Daarvoor werd onder andere deze speciale toolkit ontwikkeld. Een praktische gids voor buurtorganisaties, energie-experts, gemeenten, onderzoekers, stadsontwerpers en alle andere energieliefhebbers. De PED toolkit inspireert en geeft praktische tools waarmee zij aan de slag kunnen om hun wijk of buurt te (her)ontwikkelen. De kit bestaat uit een boek met verschillende papiersoorten en een Wire-o-binding, een map van bedrukt grijskarton, een spelbord, een set met 90 verschillende speelkaarten en een gamebook.

Voor dit totaalproject werd gekozen voor een mix van vormen en materialen. De cover van ruwkarton heeft een robuuste uistraling. De instructies werden gedrukt op dun papier, dat doet denken aan een Ikea handleiding: solide en eenvouding in gebruik.