Hoe kies je een goede drukker? 

Drukwerk is terug van nooit weggeweest. Juist in onze digitale samenleving is origineel en kwalitatief drukwerk een troef om je te onderscheiden van de concurrentie. Maar het is wel belangrijk dat je een goede drukker kiest.

Hoe je dat doet? We stelden een checklist op met 5 vragen die je hierbij kunnen helpen.

1. Is jouw drukker een goede adviseur? 

Zelfs voor een standaard folder, uitnodiging of magazine is het essentieel dat alles goed zit. Daarom is het belangrijk dat je een drukker kiest die je kan inspireren en informeren.

Een goede drukker luistert, stelt vragen en geeft dan concreet advies over de vormgeving, het papier, de inkt, het drukproces en de afwerking. Hij heeft ook een eigen grafische afdeling die je kan helpen met de lay-out van je drukwerk.

Middelmatig drukwerk is zonde van het geld. Goed drukwerk begint met goed advies.

2. Heeft jouw drukkerij de juiste ervaring voor jouw drukwerk? 

Goed drukwerk is het resultaat van verschillende elementen die op het einde perfect in elkaar moeten passen. Digitaal, offset of letterpress zijn bijvoorbeeld sterk verschillende processen die een heel andere expertise vragen van een drukker.

Een goede drukker is eerlijk over zijn kennis, ervaring, mensen en machines. Vraag hem daarom vooraf duidelijk hoe vaak hij jouw soort drukwerk op de planning heeft staan. Anders loop je het risico om het leergeld te betalen!

3. Volgt jouw drukker jouw drukwerk nauwgezet op? 

Heb je goed advies gekregen en heb je vertrouwen in de ervaring van je drukkerij? Vraag dan hoe je drukker jouw project opvolgt. Prachtig promomateriaal dat vandaag wordt geleverd is immers waardeloos als je het gisteren nodig had voor een bedrijfsevenement!

Een goede drukkerij heeft accountmanagers in dienst met kennis van zaken. Mensen die goede afspraken maken, proactief communiceren en jouw projecten écht ter harte nemen. Stel daarom ook zeker de volgende vraag: Volgt jouw drukker jouw projecten nauwgezet op, van advies tot levering?

4. Werkt jouw drukker proces- of klantgestuurd? 

Verwacht je persoonlijk contact, advies, opvolging en flexibiliteit? Kies dan voor een drukker die zijn drukwerk rond de behoeften en dossiers van zijn klanten organiseert en niet alleen rond de optimalisatie van zijn drukproces.

Kies dus niet automatisch voor snel en goedkoop. Een klantvriendelijke drukker kan je veel geld en ellende besparen.

5. Heeft jouw drukkerij veel tevreden klanten? 

Advies, expertise, opvolging en focus op de klant: het moet uiteraard leiden tot fantastisch drukwerk. Er is niets frustrerender dan veel gepraat voor weinig resultaat. Vraag daarom naar referenties van tevreden klanten.

Vakmanschap, kwaliteit en een goede dienstverlening zitten in het DNA van elke goede drukker. Creativiteit en persoonlijkheid zijn moeilijker te vinden. Maak daarom een goede keuze en kies een drukker die écht bij je past.

Vragen of meer informatie? 

Heb je op één of meerdere van bovenstaande vragen ‘nee’, ‘misschien’ of ‘ik weet niet’ geantwoord? Dat is spijtig om te horen.

Maar geen nood. Antilope De Bie printing is één van de meest moderne en gerenommeerde drukkers van de Benelux. Onze mensen en machines staan voor je klaar. We houden van drukwerk en we houden van onze klanten.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op via + 32 3 491 04 00 of info@antilopedebie.be. We helpen je graag verder.