uitstoot van papier is lager dan je denkt!

Wist jij al dat de CO2-uitstoot van papier vaak lager is dan die van elektronische alternatieven? Drukwerk is lang niet zo slecht voor het milieu als je denkt.
Bovendien doet Antilope De Bie tal van inspanningen om zijn ecologische voetafdruk laag te houden. Duurzaam ondernemen is dan ook één van de kernwaarden van onze drukkerij.

De CO2-uitstoot van papier is lager dan mensen vaak denken, zeker als we vergelijken met de huidige elektronische alternatieven. Het kost bijvoorbeeld meer energie om een pagina 3 minuten te tonen op je computerscherm dan om diezelfde pagina te printen. En ook e-mails zijn helemaal niet zo onschuldig als je denkt: een gemiddelde van 20 mails per dag veroorzaakt na 1 jaar dezelfde uitstoot als 1000 km rijden met de auto. De jaarlijkse uitstoot van spam-mails is zelfs gelijk aan die van 3,1 miljoen wagens! Bovendien vergeten we wel eens dat papier een natuurlijk en makkelijk afbreekbaar product is, dat tot 7 keer gerecycleerd kan worden.

Duurzaam ondernemen is één van de kernwaarden van Antilope De Bie. We doen als drukkerij dan ook tal van inspanningen om onze ecologische voetafdruk laag te houden.Zo gebruikt Antilope De Bie steevast FSC-gecertificeerd papier zonder meerkost voor jou als klant. Dat certificaat garandeert het gebruik van duurzaam beheerde grondstoffen.

Wil je meer weten over de CO2-uitstoot van papier? Bekijk dan zeker dit boeiende filmpje van onze papierpartner Antalis: