Wereldwijd papiertekort: plan vooruit en bestel nu je drukwerk

Wie de druksector een beetje volgt, weet het ondertussen wel: er is een wereldwijd papiertekort. Dat is het gevolg van zowel een stijgende vraag als een tekort aan grondstoffen. En daar zit COVID-19 natuurlijk voor iets tussen.

De stijgende vraag is namelijk voor een groot stuk veroorzaakt doordat mensen meer thuiswerken en er meer spullen en voeding besteld wordt via internet, waardoor meer karton nodig is voor al dat verpakkingsmateriaal. Ook de vraag naar pizzadozen en andere verpakkingen voor voedsel is gestegen.

Eén sector die het tekort nu al sterk voelt, is de boekensector. Recent verschenen in kranten in binnen- en buitenland artikels over uitgeverijen die stilaan met de handen in het haar zitten. Zij vrezen dat populaire titels snel zullen uitverkopen, waarna een herdruk veel langer gaat duren dan gewoonlijk.

Ook het tekort aan grondstoffen lijkt grotendeels te wijten aan de coronacrisis. Het gevolg laat zich raden: belangrijke grondstoffen voor drukwerk zoals papierpulp, maar ook inkt, krimpfolie en aluminium (voor de drukvormen) zijn al fors duurder geworden. Verdere prijsstijgingen zijn bovendien niet uit te sluiten.

Drukwerk blijft een zeer belangrijk deel van jouw marketingmix. Denk er dus aan om vooruit te plannen en op tijd je bestellingen te plaatsen. Zo voorkom je te late leveringen en extra onvoorziene prijswijzigingen.

Lees hier het artikel op de VRT NIEUWS site of hier voor het artikel bij GRAFISCH NIEUWS

Wil je zeker zijn dat we jouw drukwerk tijdig kunnen leveren?
Neem dan nu contact op via + 32 3 491 04 00 of info@antilopedebie.be om jouw bestelling te plaatsen.
We helpen je zo snel mogelijk verder!